ZiP-lezing Mystieke Wegen op donderdag 17 maart

ZiP-lezing Mystieke Wegen op donderdag 17 maart

Op donderdagavond 17 maart organiseert Zin in Peize [ZiP] haar eerste lezing. Het onderwerp ‘mystieke ervaringen in onze tijd’ wordt vanuit verschillende kanten belicht.

Mystieke ervaringen zijn ervaringen van eenheid. Zij maken gelukkig, ruim en open, voeren de mens terug naar zijn oorspronkelijke heelheid en eenheid. Ze zijn niet slechts voorbehouden aan de happy few. Iedereen kan ze hebben. Misschien herkent niet iedereen ze meteen. Ze staan in groot contrast met ons gefragmenteerde, schokkerige, gewone alledaagse bewustzijn. Zijn als een zonnestraal die zich door het wolkendek weet heen te priemen. Plotseling zijn we een en al verwondering.

Belemmeringen voor eenheidservaringen worden opgeworpen door visies op het Heilige, die nodig aan herijking toe zijn. Wanneer dat gebeurt, gaan we open voor de ruimte van het Nieuwe Heilige.

De lezing vindt plaats op donderdagavond 17 maart in een van de zalen van café Ensing en wordt gehouden door Chris de Valk. Na afloop is er volop ruimte om te reageren en in gesprek te gaan. Aanvang: 20:00 uur. Entree: 5 euro.