Over

Wat is Zin in Peize?

Ben je op zoek naar een leuke activiteit die je misschien ook nog inspireert? Dan ben je bij Zin in Peize aan het goede adres! Zin in Peize [ZiP] is een initiatief van de Oecumenische kerk in Peize en organiseert activiteiten met diepgang.

Een ontmoeting met anderen, muziek, dans, discussie of een lezing. Zo kan je groeien of je laten inspireren. Het is allemaal mogelijk bij ZiP. En iedereen is welkom. Of je bij een kerk bent of niet, dat maakt niets uit.

“Ik geloof niet, maar spiritueel ben ik wel”

Heel herkenbaar in deze tijd. Maar wellicht mis je een plek om over zingeving of spiritualiteit met iemand te praten of om het juist te beleven. Een ZiP-activiteit geeft invulling aan zingeving, waarbij jij als bezoeker centraal staat.

Speelruimte

De activiteiten van ZiP zijn als het ware speelruimtes. Als je ‘meespeelt’ verander je van alleen toeschouwer naar speler. In het spel doe je nieuwe inzichten op en kun je groeien. Jij leert weer van de andere spelers en anderen van jou natuurlijk. Dit versterkt jouw eigenheid en tegelijk word je aangesproken op je verbindende capaciteiten. Want een ZiP activiteit is pas geslaagd als jij rijker en geïnspireerder vertrekt dan je bent gekomen.

Programma

Bij alle activiteiten van ZiP draait het zoals gezegd om jou, de bezoeker. Je wordt persoonlijk welkom geheten en krijgt een drankje aangeboden.

Persoonlijke zoektocht

Daarna is het tijd voor de hoofdactiviteit, waarbij jouw persoonlijke ontdekkingen tijdens jouw zoektocht centraal staan in een ongedwongen sfeer. Na afloop kun je bij een hapje en een drankje ontspannen jouw eigen ervaringen delen als je dat wil.

Bij vertrek kun je op je eigen manier ‘betalen’. Dit kan door een vooraf bepaalde financiële bijdrage of in een andere vorm: een maaltijd bereiden voor een aantal gasten of een huisconcert organiseren bijvoorbeeld. Bij ZiP is van alles mogelijk.