Wie Houdt de Preek van de Leek op 20 mei?

Wie Houdt de Preek van de Leek op 20 mei?

Op vrijdag 20 mei om 19:00 uur staat de nieuwe Preek van de Leek in de kerk van Peize op het programma. Daarvoor zoekt ZiP [met spoed] een spreker die zijn of haar eigen boodschap of visie wil uitspreken vanaf de preekstoel.

Een preek kan het beste niet te lang duren, een kwartier is de maximum [s]preektijd. Na de preek kan er bij een kopje koffie of kopje thee nagepraat worden met de luisteraars. Het maakt uiteraard niet uit of je religieus bent of juist niet. In beide gevallen ben je van harte welkom als jezelf met je eigen visie of boodschap.

Je hoeft je alleen maar op te geven via het contactformulier of via een e-mail naar zininpeize@hotmail.com . En wie weet sta jij op 20 mei op de preekstoel in de kerk van Peize. Luisteren naar de preek is gratis.

Matra zingen

Aansluitend, vanaf 20:00 uur ook in de Kerk van Peize, kunnen liefhebbers mantra zingen onder leiding van zangcoach Bernard Slofstra. Er worden liederen uit diverse culturele, religieuze en spirituele richtingen gezongen die hart en ziel raken. Het zingen van mantra’s wordt afgewisseld met stiltemomenten.

De teksten en melodiën zijn eenvoudig waarbij er vanuit eenstemmigheid al gauw meerstemmigheid ontstaat. Bernard leidt de avond op de piano. De kosten voor mantra zingen zijn 10 euro, inclusief koffie en thee. Je bent welkom vanaf 19:30 uur. Voor informatie en opgeven kun je terecht op de site www.bernardslofstra.nl. Dit is overigens geen ZiP activiteit.