Wat is jouw troostmoment?

Wat is jouw troostmoment?

Nu we elkaar niet in levende lijve kunnen ontmoeten, willen we jullie toch uitnodigen voor een nieuwe activiteit. We gaan troost-momenten verzamelen en online zetten.

Het gaat daarbij om die kleine pleziertjes van het leven in en om Peize (en omstreken) die je troost geven. Bijvoorbeeld omdat er nu ineens meer tijd wordt gevonden en genomen om de ontluikende lente op ons in te laten werken. Oog en oor te hebben voor haar rijkdommen, in kleur en geluid, haar biodiversiteit.

Maar waar en hoe iemand troost ervaart is en blijft vanzelf heel persoonlijk.

Voor de één heeft troost te maken met blijdschap, voor de andere met een herinnering, en weer een ander denkt bij troost aan verwondering of vertrouwdheid, aandacht, compassie, hoop. Of misschien een combinatie daarvan.

We hopen om de twee weken een korte video met een korte uitleg te kunnen plaatsen.

We gaan natuurlijk zelf op zoek, maar we hopen ook dat jij iets met ons wil delen. Als je wat wil delen, stuur het dan met een korte uitleg naar j.karssies@rug.nl

Als begin hebben we een filmpje geplaatst waar je vooral wat in hoort: een Leeuwerik. Als je niet precies weet hoe een Leeuwerik klinkt, kijk dan eerst maar even naar dit youtube-filmpje.

Het horen van een leeuwerik is heel bijzonder, want de Leeuwerik is bijna uitgestorven in Nederland. En voor Chris de Valk was het horen van deze leeuwerik een prachtige verassing en een troost dat ook de vogels die bijna niet meer bestaan nog gewoon te horen zijn rond Peize. Kijk voor hier naar het filmpje en zet het volume zo hard mogelijk.