Kom je ook naar deze running dinner?

Kom je ook naar deze running dinner?

Op vrijdag 29 januari 2016 organiseert ZiP een running diner voor iedereen die iets wil doen met zingeving én die graag anderen ontmoet die dat ook doen of willen. Bij dit running diner gaat het daarom vooral om het gesprek dat vaak zomaar op gang komt wanneer je samen eet, en niet zozeer om de culinaire ervaring.

Het idee achter dit running diner is dat je in groepjes van maximaal 6 personen in steeds wisselende samenstelling een dinergang nuttigt. Na een gezamenlijke start met aperitief in de kerk van Peize vanaf 17.00 uur gaan we letterlijk ‘in de benen’ en lopen of fietsen we naar het eerste gastadres waar het voorgerecht wordt geserveerd.

Je zit steeds met een groepje van maximaal 6 deelnemers, inclusief de kok aan tafel. Als lopen of fietsen lastig is kan voor vervoer worden gezorgd. Na het voorgerecht verplaatst iedereen zich naar het tweede gastadres voor het hoofdgerecht. Dit tweede adres is niet voor iedereen hetzelfde, daardoor heb je steeds nieuwe tafelgenoten en kun je met meerdere mensen van gedachten wisselen.

Na het hoofdgerecht gaan we rond 20.30 uur terug naar de kerk van Peize. Daar kunnen we ervaringen delen en samen genieten van een dessert en koffie of thee. Rond half 10 sluiten we het diner af.

De leidraad voor het gesprek tijdens de maaltijd is een zingevend thema wat nog nader wordt uitgewerkt.

Gast en kok

Je kunt je opgeven als gast of kok of als beide: een gast aan tafel kan zelf ook kok zijn voor een andere gang. Je hoeft geen echt topkok te zijn, we verwachten geen culinaire hoogstandjes. Het gaat immers om het samenzijn en om het gesprek dat tijdens de maaltijd wordt gevoerd.

Aan het begin van de week krijgen de koks te horen welke gang hij of zij gaat bereiden en voor hoeveel personen. Wil je liever geen thuiskok zijn? je kunt je ook opgeven om iets voor het dessertbuffet te maken.

Opgeven/aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 8 januari opgeven via de website van ZiP of via een email naar Anneke vd Geest. Wil je ook aangeven of er met specifieke dieetwensen rekening gehouden moet worden? De kosten per deelnemer zijn €15,- hieruit worden de onkosten van de koks vergoed.Aanmeldingsformulier running dinner.pdf