Kerstmusical Marike en de zwavelstokjes

Kerstmusical Marike en de zwavelstokjes

Kinderen van de basisscholen De Eskampen en Het Spectrum in Peize zijn druk aan het repeteren voor de jaarlijkse kerstmusical in de Kerk van Peize. Dit jaar wordt de musical Marike en de zwavelstokjes opgevoerd.

Marike en de zwavelstokjes.

Het klassieke sprookje van Hans Christian Andersen is tot een sfeervolle kerstmusical bewerkt. We volgen het meisje, Marike, dat verkleumd door de kou besluit een zwavelstokje af te steken. Hierbij gebeurt er iets wonderbaarlijks: Marike komt terecht in een droomwereld met aardige mensen, heerlijk eten en een warme kachel.

Helaas duurt deze droom maar kort en staat Marike weer hongerig en klappertandend op een pleintje. Nadat de katten van de stad haar gezelschap hebben gehouden is ze weer alleen. Marike steekt nog meer zwavelstokjes af, zullen haar dromen nu uitkomen?

De kinderen zingen mooie liedjes en worden begeleid door een pianist. Zo worden de bezoekers meegenomen in een sfeervol kerstsprookje.

De Kerstmusical wordt gespeeld op zondagavond 24 december om 17:00 en 19:00 uur in de Kerk van Peize. Entree 3 euro per persoon. Kaarten reserveren via de e-mail: kerstinpeize@gmail.com. Graag doorgeven of je om 17:00 of 19:00 wilt komen en met hoeveel personen.

De musical is een activiteit van Zin in Peize [ZiP].

 

Regie: Ricky Dekker

Begeleiding zang: Minka Zaal

Piano: Jeroen Jongejan

Vrijwilligers: Alette Strockmeijer, Gretha Straatsma, Annemiek Atsma, en Ingrid Draaijer.