Bijzonder concert Thuis in dorpskerk Peize

Bijzonder concert Thuis in dorpskerk Peize

Het popkoor Session geeft op zondag 3 juni een bijzonder concert in de Kerk van Peize. Het thema is ‘Thuis’. Nieuwe en ‘oude’ Drenthen zingen, musiceren en en lezen gedichten van mensen die zich thuis [willen] voelen in Drenthe.

Session bestaat uit mensen die al langer in onze provincie wonen. Ze zingen samen met nieuwe bewoners die oorspronkelijk komen uit verre landen zoals Azerbeidzjan, Oeganda, Syrië en Amerika. Ze zingen over je thuis voelen, en over je thuis willen voelen en soms over heimwee naar een vroeger thuis. Bekende popnummers worden afgewisseld met muziek en gedichten uit alle windstreken. 

Muziek is een van de dingen die vluchtelingen meenemen naar hun nieuwe woonplaats. Het is een herinnering aan een vroeger leven en tegelijk kan het ook weer een verbinding maken met nieuwe buren en vrienden. Samen muziek maken verbroedert.

Het concert is georganiseerd in samenwerking met Zin in Peize [ZiP]. Na afloop is er gelegenheid om met een glaasje en hapje na te praten met de artiesten.

Iedereen is van harte welkom. Laat je verrassen door wat deze samenwerking aan moois oplevert op 3 juni om 20.00 uur in de Dorpskerk van Peize. Entree is 7 euro. Reserveren kan via elsejanssen@gmail.com.