Als het leven eindigt… wat gebeurt er dan met je?

Als het leven eindigt… wat gebeurt er dan met je?

Over de dood praat je niet zomaar, over je eigen sterfelijkheid en die van anderen zoals je dierbaren en familie. Op vrijdag 4 en 18 september gaan we het toch proberen, op een mooie geborgen wijze.

 

Dat is de insteek van de eerste bijeenkomst Als het leven eindigt.. wat gebeurt er dan met je? Dan [op 4 september] staat de vraag centraal hoe je iemand die zich op het laatste stukje van zijn of haar levensreis bevindt het best ter zijde kan staan. Wat kun je dan doen? En wat kun je beter laten?

In het Tibetaanse dodenboek staan mogelijkheden beschreven die heel erg ver van ons af staan. Of misschien toch niet? We kijken naar fragmenten van de dvd Het Tibetaanse dodenboek om te zien hoe er in een andere cultuur met de dood wordt omgegaan ter inspiratie, luisteren naar muziek en natuurlijk naar elkaar.

 

Rouwverwerking

Op de tweede bijeenkomst op vrijdag 18 september draait het meer om rouwverwerking, van de nabestaanden. Wat helpt als je in diepe rouw bent en wat helemaal niet? Hoe kom je verder en vind je de weg naar het leven terug? Hoe denk je over de dood, over je sterfelijkheid? Is dat altijd zo geweest, of is dat misschien veranderd?

Bij beide avonden is Dorien Pool gespreksleider. De organisatie is in handen van Zin in Peize [ZiP], dat activiteiten organiseert voor iedereen die iets wil doen op het gebied van zingeving en religie.

De kosten voor beide bijeenkomsten op vrijdag 4 en 18 september zijn 5 euro. Locatie: cafe Ensing, Hoofdstraat 52 in Peize. Aanvang: 20:00 uur. Opgeven mag via zininpeize@hotmail.com of via de website www.zininpeize.nl. Uiteraard is iedereen op beide avonden van harte welkom aan de deur.