Stilte-bijeenkomst in Kerk van Peize op woensdag 19 december

Datum: 19-12-2018

De meeste mensen vieren kerst als een groot feest, met hun eigen rituelen. Zin in Peize [ZiP] organiseert op woensdag 12 en 19 december om 19:00 uur een stiltebijeenkomst in de Kerk van Peize.

Wat vieren mensen eigenlijk met kerst? Het feest kan voor iedereen een verschillende betekenis hebben. Zoals de komst van het nieuwe licht in de donkere decemberdagen. Letterlijk is dit te ervaren in de natuur, maar ook figuurlijk als de belofte van nieuw licht in onze donkere wereld. De komst en het ontvangen van het kerstkind in onszelf is iets om stil bij te zijn, net als het bijbelverhaal van de geboorte van Jezus.

Iedereen is van harte welkom een half uurtje stil te zijn als voorbereiding op het Kerstfeest. Om precies 19:00 uur wordt de stiltebijeenkomst geopend met een korte tekst of gedicht. Tegen 19:30 uur wordt de stilte afgesloten met gepaste muziek. Het komt de stilte ten goede als u ruim van te voren aanwezig bent. Er is ook muziek bij binnenkomst op woensdag 12 en 19 december. Toegang is gratis.

Wees ruim voor 19:00 uur aanwezig!

Terug naar agenda