Lezing over pelgrimage op donderdag 28 februari

Datum: 28-02-2019

Bert Slaa vertrok in juni 2017 uit Peize voor een voettocht, een pelgrimage naar Rome, om daar eind oktober aan te komen. Viereneenhalve maand lopen, alleen, behalve de laatste zes weken.

Wat doet dat met je? Waarom doet iemand dat? Hoe hou je dat fysiek, maar vooral mentaal vol? Wat is eigenlijk pelgrimeren? En is dat wat anders dan wandelen, want dat is het toch óók?

Op donderdag 28 februarivertelt Bert erover in het Dorpshuis in Peize. Aan de hand van foto’s en fragmenten uit zijn blog gaat hij graag het gesprek aan met belangstellenden. Met met mensen die misschien voornemens zijn ook zoiets te doen, of gewoon met hen die willen weten wat je nu allemaal meemaakt, of is het misschien heel saai? Een rode draad zal zijn het element van de pelgrimage, want dat was het, of werd het gaandeweg.

Maar ook komen er heel praktische en banale zaken aan de orde: hoe doe je de was? En wat nu als? Kortom: het is de bedoeling dat het een gesprek wordt en niet alleen éénrichtingsverkeer. De lezing wordt georganiseerd door Zin in Peize.

Datum: donderdag 28 februari.

Plaats: Dorpshuis Peize, Esweg 2.

Tijd: 20:00 tot 22:00 uur.

Terug naar agenda