Is leven heilig? (2)

Datum: 28-03-2023

2 avonden:
donderdag 2 maart en dinsdag 28 maart, beide van 19.30 – 21.30 uur

Op de 2e bijeenkomst op dinsdag 28 maart praten we door over de vraag “Hoe heilig is leven voor jou persoonlijk? “

In de 1e bijeenkomst op 2 maart hebben we in een huiskamer ervaringen uitgewisseld rondom de vragen “Hoever gaan we in Nederland om levens te redden?” en “Hoever willen we gaan om onszelf en onze dierbaren in leven te houden?” Daarbij passeerden veel onderwerpen de revue, zoals grenzen in de (medische) zorg, politieke keuzes, cultuurverschillen, ervaringen binnen werk en bij familie en vrienden.

In de tweede bijeenkomst op dinsdag 28 maart zoomen we meer in op persoonlijke keuzes. Heb je zelf ervaringen met zo’n keuze of hoever denk je zelf te gaan als waardig leven bedreigd wordt. En wat is dat voor jou “waardig leven”?

Als voorbereiding op deze bijeenkomst kijken de deelnemers thuis naar de 2Doc Dertien dagen (elke deelnemer krijgt de link thuis gestuurd). In deze documentaire neemt een 86 jarige man de beslissing dat zijn leven voltooid is en besluit hij niet meer te eten en te drinken. Hij vraagt zijn zoons, waarvan één documentaire-maker is, om zijn laatste dagen op film vast te leggen.

Zo’n onderwerp vraagt om een veilige, respectvolle, besloten sfeer. Daarom organiseren we ook de tweede avond bij iemand thuis, met ongeveer 7 deelnemers per huiskamer.

Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 26 maart via zininpeize@hotmail.com of via het contactformulier.
Zoals bij ZiP gebruikelijk, is deelname gratis, en wordt een bijdrage zeer gewaardeerd.

Terug naar agenda