ZiP presenteert kerstmusical op 24 december

ZiP presenteert kerstmusical op 24 december

Kinderen en ouders zijn druk aan het repeteren voor de jaarlijkse kerstmusical in de Kerk van Peize. Dit jaar wordt de musical Hotel ‘De Herberg’, een productie van Benny Vreden, opgevoerd op 24 december om 17:00 en 19:00 uur. De musical is een activiteit van ZiP [Zin in Peize].

Het verhaal:

Jonas en Lieke gaan met hun ouders en de hele familie kerst vieren in het hotel van (oud)oom Guus. Hotelkok Omar zal voor een geweldig kerstdiner zorgen. Eenmaal in het hotel aangekomen is het heel gezellig.

Alleen blijkt oom Guus met een probleem te zitten dat al lang geleden is ontstaan en hem zijn leven lang achtervolgt. Eerst wil hij er niet over praten, maar als de familie blijft aandringen, vertelt oom Guus zijn bijzondere verhaal: Het gebeurde ruim 2000 jaar geleden, in de kleine herberg van zijn bet-bet-bet-overgrootvader, in Bethlehem. Het was laat op de avond en alle bedden waren al bezet. Er kwamen nog twee gasten. Oh, als er toen wél plaats was geweest in de herberg.

Ook Omar vertelt zijn verhaal: Ook dit is een oud familieverhaal over zijn bet-bet-bet-overgrootvader, Koning Balthasar. Het verhaal van Omar werpt een heel ander licht op het verhaal van oom Guus.

Na het horen van de verhalen roept iedereen dat oom Guus het zich niet moet aantrekken dat er geen plaats meer was in de herberg. Het is toch allemaal goed gekomen? Toch?’

De regie is in handen van Ricky Dekker en het muzikale gedeelte wordt ondersteund door Minka Zaal. Vrijwilligers: Allette Strockmeijer, Ingrid Draaijer, Els van der Slikke, Annemiek Atsma, Carolien Ronde en Gretha Straatsma.

Aanvang: 24 december 17:00 uur en 19:00 uur

Waar: Kerk van Peize

Toegangskaarten kosten 3 euro en zijn te reserveren via een mail naar hetverhaal346@gmail.com . Ook graag vermelden welke voorstelling je wenst te bezoeken, van 17:00 of 19:00 uur.

  • Album
  • Album
  • Album
  • Album
  • Album