Yvonne Westerhof houdt preek op vrijdag + filmpje update

Yvonne Westerhof houdt preek op vrijdag + filmpje update

Yvonne Westerhof houdt op vrijdag 18 november om 19:00 uur in de kerk van Peize de preek van de leek. Zin in Peize biedt mensen een open podium voor wie zijn of haar verhaal wil  vertellen. Yvonne, public health verpleegkundige uit Vries, vertelt over ‘van de wereld een betere en mooiere plek maken’ .

Yvonne (48 jaar), gelooft hier heilig in. Kijk hier naar het you tube-interview met haar!

Samen met Johan, haar man is ze jarenlang betrokken bij kleinschalige ontwikkelingsprojecten in andere werelddelen.

Die ontmoetingen over grenzen heen, was een belangrijke bron van inspiratie voor het avontuur dat ze een paar jaar geleden begonnen.

Johan en Yvonne Westerhof namen in 2012 het initiatief om in het Noord Drentse Vries een educatieve werk- en pleisterplaats op te zetten waar ontmoeting en inspiratie rond wereldburgerschap en duurzaam leven centraal staat.

Inmiddels doen bijna honderd vrijwilligers mee. Plaats de Wereld is uitgegroeid tot een community-initiatief dat laat zien dat ook hier in Nederland verbinding en relaties veel meer waard zijn dan geld of goed.

In de Preek van de leek vertelt Yvonne over wat haar bezielt om deze werk- en pleisterplaats op te zetten, over haar inspiratie en ambities om mensen met elkaar te verbinden en hoe zij gelooft dat ieder mens een steentje bij kan dragen aan een eerlijker, schonere en vrolijker wereld.

Na het verhaal van Yvonne drinken we een kopje koffie of thee en gaan we met elkaar in gesprek.

Kosten: geen

Je bent van harte welkom!

Na afloop is er in de kerk van Peize weer mantra zingen onder leiding van Bernard Slofstra (Zie: www.bernardslofstra.nl)

Wie wil kan daar aan meedoen.  Kosten 15 euro, inclusief koffie en thee. Aanvang 20.00 uur.