Veel belangstelling voor Meditatief vilten

Veel belangstelling voor Meditatief vilten

Zin in Peize (ZiP) heeft op 28 januari een avond Meditatief vilten georganiseerd met en in het atelier van Jolande van Luijk in Peize. Het aantal belangstellenden was zo groot dat er een tweede bijeenkomst volgde op dinsdag 18 februari.


Het ging deze avond niet om het leren van trucjes, maar het ervaren dat het creëren van vilt iets magisch heeft. De transformatie van losse plukjes wol tot een vast geheel ligt letterlijk in jouw handen. Losse wolvezels worden met behulp van water, zeep, warmte en wrijving met hulp van jouw handen langzaam omgetoverd tot een vast geheel.

Het atelier met zijn vele kleuren, de mooie creaties, de geuren en de bakken vol met zachte wol nodigde uit om te genieten. Je had echt zin om te spelen met al dat moois. Een van de deelnemers sprak van een snoepwinkel. 


Na een korte meditatie waarbij iedereen even bij zichzelf naar binnen keek, legde Jolande uit dat het bij meditatief vilten niet om het resultaat gaat, het eindproduct, maar juist om de beleving, de weg er naar toe.

Bij deze workshop oefende je met materiaal en techniek, maar vooral ook in het intuïtief werken, bewust zijn, voelen: wat doet het met mij?


je zocht zelf je plukjes wol, schiep je eigen creatie, waste het met zeep en knipte je lapje daarna in vieren. Daarna vroeg en schonk je je eigen stukjes aan elkaar en zo ontstond er een volledig nieuw kunstwerkje dat je met nieuwe kleuren en stukjes wol tot “jouw” eigen viltwerk maakte.

Vilten werd zo: verbinden, samenwerken en vertrouwen hebben in elkaar. Een creatieve bewustwordingservaring!

  • Album
  • Album
  • Album