Kerstmusical De Herberg zit vol! op zaterdag 24 december

Kerstmusical De Herberg zit vol! op zaterdag 24 december

Kinderen zijn druk aan het repeteren voor de jaarlijkse kerstmusical in de Kerk van Peize. Dit jaar wordt de musical De Herberg zit vol! opgevoerd. De musical is een activiteit van ZiP, Zin in Peize.

De Kerstmusical wordt gespeeld op zaterdagavond 24 december om 17.00 en 19.00 uur in de Kerk van Peize. Entree € 3,00 per persoon. Kaarten reserveren via e-mail: kerstinpeize@gmail.com . Wel even doorgeven of je om 17.00 of 19.00 wilt komen.

Het verhaal

Herbergierster Natasja zit compleet in de stress! Haar herberg in Bethlehem zit vol. Veel te vol! Sinds de keizer uit Rome heeft bevolen dat iedereen zich moet laten registreren, is de toestroom van mensen niet te stuiten. Reizigers, Romeinse soldaten en herders vullen de kleine herberg tot aan de nok. Natasja weet niet wat zij ermee aan moet.

Ondertussen vinden Jozef en de zwangere Maria een plekje in de stal. Herders vertellen in de herberg een verhaal over engelen en er doen geruchten de ronde over de geboorte van een koningskind. Natasja wil alle verhalen afdoen als onzin. Maar dan staat er opeens een fonkelende ster aan de hemel en dienen zich drie wijzen uit het Oosten aan. De zoektocht naar het koningskind begint. Zal Natasja een kijkje in de stal durven nemen?

Regie: Ricky Dekker

Begeleiding zang: Minka Zaal.

Vrijwilligers: Alette Strockmeijer, Ingrid Draaijer, Annemiek Atsma, en Gretha Straatsma.