Inspirerende zondagmiddag in Kerk van Peize

Inspirerende zondagmiddag in Kerk van Peize

Zin in Peize [ZiP] kan terugkijken op een inspirerende middag op zondag 12 april. In een goed bezochte Kerk van Peize wordt deze middag gedragen door een groot aantal belangstellenden en gelovigen.

Presentator Ids Dijkstra spreekt over geloven in de preek van de leek. De kerk voelt voor hem als ‘het huis van een vreemde’. Hij juicht het initiatief Zin in Peize toe: “ZiP staat niet voor beteuterd, maar juist voor zingeving, Zin in Peize.”

Die zingeving krijgt invulling door een workshop stembevrijding van de gedreven dirigent Bernard Slofstra.  “Ik wil zingen als een vogel, onbelemmerd, vrij”, zegt hij. “Je mag laten zien wie je bent, je eigen lied laten horen.”

Alle aanwezigen doen enthousiast en serieus mee met de stemoefeningen. Het zorgt voor een grote verbondenheid en maakt ook vooral blije emoties los. “Ik voel me heerlijk”, bekent een aanwezige na afloop.

 

Pioniersplek

Dan is het tijd voor de ondertekening van de pioniersovereenkomst, de eerste in Drenthe. ZiP, een initiatief voor iedereen die op zoek is naar zingeving en spiritualiteit, wordt drie jaar financieel ondersteund door de Protestantse kerk Nederland. Ook zij zoekt naar nieuwe vormen van spiritualiteit.

‘ZiP wordt een plek waar mensen die op zoek zijn naar zingeving elkaar kunnen ontmoeten en dat ondersteunen we graag’, zegt begeleider Louis Bakker. Hij heeft een cadeautje meegenomen, een banner met het logo die bij de activiteiten van ZiP gebruikt kan worden. Ook presenteert ZiP de nieuwe website www.zininpeize.nl waarop alles is te volgen en nieuwe ideeën zijn aan te dragen.

Zangeres Minka Zaal zingt, begeleid door pianist Jasper Blokzijl, het toepasselijke lied Inspiratie van Mathilde Santing. Want inspirerend is het zeker geweest, veel mensen zijn nog lang blijven napraten bij een hapje en een drankje.

  • Album
  • Album
  • Album
  • Album
  • Album
  • Album