Lezing ‘Professor Barthel, bestaat God?’ op 7 oktober

Datum: 07-10-2018

“Professor, bestaat God?” Deze vraag probeert hoogleraar Peter Barthel in zijn lezing te beantwoorden op zondag 7 oktober vanaf 15:00 uur in de Kerk van Peize. De organisatie is in handen van Zin in Peize [ZiP].

De vraag “Bestaat God?’ stelde de 7-jarige Anco in het kader van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen [RUG]. De universiteit speelde de vraag niet door aan een theoloog, maar aan professor Barthel, hoogleraar sterrenkunde. Barthel, zelf ook een kritisch kerklid, heeft Anco antwoord gegeven in een brief. Ook heeft hij een korte uitleg voor volwassenen gepubliceerd in dagblad Trouw.

Dit heeft hij later op veler verzoek uitgewerkt in een klein handzaam boekje. Hij is daarbij niet alleen uitgegaan van zijn eigen kennis en ideeën, maar stak ook zijn licht op bij de zowel Protestantse als Katholieke theologen.

Na de lezing gaat Barthel in discussie met zijn toehoorders. Ook is er de gelegenheid om het boekje aan te schaffen voor 9,95 euro. Iedereen is vanaf 15:00 uur welkom in de Kerk van Peize. Toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage is welkom).

  • Album
Terug naar agenda